het project: We all have the same hearts - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Kimberly Lambregts - WaarBenJij.nu het project: We all have the same hearts - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Kimberly Lambregts - WaarBenJij.nu

het project: We all have the same hearts

Door: Kimlaa

Blijf op de hoogte en volg Kimberly

22 Januari 2010 | Kenia, Nairobi

Hallo lieve Sponsors!

Dit is een stukje tekst vooral om uit te leggen wat ik nu met jullie geld hier in Kenia doe.

Het eerste project is van start namelijk de kamer van Barbara.
Dit is een kamer speciaal voor kinderen die problemen hebben met leren.

het doel van deze kamer:

Er zijn veel leerproblemen op de wereld. Veel landen weten hier ook mee om te gaan. Er zijn ook speciale scholen waar er extra rekening word gehouden met deze kinderen. Het komt ook voor dat kinderen een mindere vorm hebben van leerproblemen. Deze kinderen kunnen dan net als anderen kinderen mee draaien op het reguliere onderwijs. Wel hebben ze hier dan vaak extra begeleiding of ondersteuning in nodig. Hier in Kenia op de Rangala Primary Girls school weet er maar één tijdelijke leraar wat leerproblemen zijn. Hij weet wel wat leerproblemen zijn maar niet hoe hij deze kinderen kan ondersteunen of begeleiden.
Deze kamer moet zoveel mogelijk factoren en materialen bevatten die de kinderen positief kunnen beïnvloeden. Door middel van de sponsoren (Anita, Barbara en Ikzelf ) kan barbara zoveel mogelijk spullen halen om dit waar te maken.
Ook wil Barbara een kast neer te zetten met Engelse boeken. Deze boeken gaan dan over verschillende soorten leerproblemen. De leraren kunnen deze boeken altijd lezen om meer over een soort leerprobleem te leren.
Het uiteindelijke doel van dit project is dat er op de Rangala primary girls school, kinderen met een leerprobleem op een goede manier ondersteunt en/of begeleid worden. Dit door middel van een speciale kamer.

Ik zet ook foto's van eerst tot en met het eind erop.

Als er nog meer vragen zijn kun je me altijd e-mailen kimlaa@live.nl

Veel liefs Kimberly!

• 23 Januari 2010 - 15:28

Anneke Van Dijk:

Het ie fantastisch dat jullie"door de bomen het bos zijn blijven zien". Wat een mooie frisse uitstraling krijgt het lokaal, dankzij jullie kordate aanpak. En jij doet dat allemaal naast jouw drukke werkzaamheden in het babyhome! Echt top, hoor! Veel succes verder Rangala-girls.

• 23 Januari 2010 - 15:37

Rick:

wow, wat een goed project, ik ben zelf nog nooit in dat lokaal geweest, omdat ik daar niet in mocht komen. Echt goed werk van jullie :p. Groetjes, Rick

• 23 Januari 2010 - 16:06

CoMu:

Erg goed om zo samen te werken aan één project waarvan het resultaat en dopel helemaal ten goede komt aan de kinderen van de Girlsschool. Ben trots op jullie. .
    We zien straks het resultaat wel.
    Groetjes, ook van Cees, en veel succes nog.

• 24 Januari 2010 - 20:18

Gerda:

Succes met jullie project, leuk hoor!

Gerda

• 25 Januari 2010 - 17:29

Marion Lazeroms:

hoi Kimberly, jullie maken daar een heel mooi klasje van, fris hoor die kleuren,Mochten wij nog een schilder nodig hebben,we weten je te vinden!
    succes deze week, en maak maar veel mooie foto`s want dat kun je ook goed, gr piet en marion Lazeroms

• 26 Januari 2010 - 08:52

Mama:

Hey lieverd,
    Ik vind het knap al het werk dat jullie daar doen.
    Ben trots op je!!!
    Nog een week of drie en je gaat op safari geniet daarom van deze weken. Ze vliegen voorbij.
    Big kiss en hug's from all off us.XXXX